Spring naar content

Wat is de koffiegordel?

Leestijd: 2 min | 10 juni, 2024

Ben jij bekend met de term “koffiegordel”? Het is een term die wordt gebruikt om het gebied rond de evenaar te beschrijven, waar de meeste koffie ter wereld wordt geproduceerd. Dit gebied strekt zich uit van Latijns-Amerika tot Afrika en Azië. In deze gebieden gedijt de koffieplant het beste, vanwege het warme en vochtige klimaat.

VERSCHEIDENHEID AAN SMAKEN EN AROMA’S

Het is interessant om te weten dat ongeveer 70% van alle koffie ter wereld afkomstig is uit deze regio’s. Dit heeft geleid tot een enorme verscheidenheid aan smaken en aroma’s, afhankelijk van waar de koffie vandaan komt. Ieder land een andere soort grond en een eigen klimaat. Vandaar dat elke koffie zijn eigen unieke smaak heeft. De grootste koffieproducent is Brazilië, grootleverancier van de Arabica koffiebonen. Ook Vietnam, Indonesië, Colombia en Ethiopië behoren tot de top 10 van de grootste koffieproducenten.

HERKOMST BIARETTO KOFFIE

De koffiebonen van ons huismerk Biaretto komen van gerenommeerde koffieboeren, lokale coöperaties en regio’s net boven en onder de evenaar zoals in Brazilië en Peru, oftewel de koffiegordel. Hier gedijt de koffiebes het beste. De medewerkers in deze regio’s testen en selecteren iedere dag de beste bonen. Ze werken samen met de lokale bevolking en ondersteunen zo tegelijkertijd de gemeenschap.

 

Bron: Biaretto.com

Inspiratie op doen voor jouw volgende project?
All Office Van den Corput

Interesse in een
offerte op maat?