Spring naar content

Wat veroorzaakt een papieropstopping?

Leestijd: 2 min | 17 juli, 2023

Vastgelopen papier is de meest voorkomende frustratie als het gaat om het vernietigen van papier. Als er een storing optreedt, is dit meestal te wijten aan het teveel invoeren van papier, verkeerde invoer van papier of het te snel invoeren van papier in de vernietiger. Door bewust te zijn van deze veelvoorkomende fouten en het hebben van een vernietiger met de juiste vastlooppreventie -technologie, kunt u het versnipperen van papier tot een zorgeloze taak rekenen.

Overladen

Wanneer er in één keer te veel papier in een vernietiger wordt gevoerd, kan dit een papierstoring veroorzaken. Kennis hebben hoeveel papier u invoert (of hoeveel vellen uw machine aankan) kan helpen vastlopen te voorkomen. U kunt dit ook voorkomen door het hebben van een vernietiger die uitgerust is met een vastlooppreventie systeem dat elektronisch kan ‘aanvoelen’ wanneer er te veel papier in de machine is geplaatst.

Beschadigd papier

Invoer van papier dat gevouwen, gekreukt of gerimpeld is kan ook leiden tot een vastgelopen vernietiger. Een vernietiger met geavanceerde vastlooppreventie kan beschadigd papier wél verwerken, of laat het document terugkeren zodat het kan worden verwijderd – zodat een papierstoring geëlimineerd wordt.

Te snel invoeren van papier

Een te snelle invloer van papier wordt veroorzaakt wanneer een stapel papier wordt ingevoerd terwijl de vernietiger nog niet klaar is met het versnipperen van de vorige stapel. Vernietigers uitgerust met een geavanceerd vastlooppreventie technologie detecteren dit en zal het proces stopzetten. zodat u het overtollige papier kan verwijderen nog voordat het een papieropstopping wordt.

Op zoek naar een papierversnipperaar met vastlooppreventie? Bekijk dan ons assortiment op onze webshop.

ASSORTIMENT PAPIERVERNIETIGERS MET VASTLOOPPREVENTIE

Inspiratie op doen voor jouw volgende project?
All Office Van den Corput

Interesse in een
offerte op maat?